Centru pentru închiriere echipament de ski este situat la baza teleski-ului M1, în cadrul pensiunii şi în incinta barului de zi.

Prima pârtie de ski la Rânca a fost construită în anul 1986, de către OJT Gorj cu implicarea directă a administratorului de atunci a unitătii Rânca, şi anume Mitroiu Vasile, care este iniţiatorul şi promotorul domeniului schiabil Rânca, administrat în prezent de SC CTM RANCA SRL.

Schiul este cel mai popular sport de iarnă cu aproape 45  milioane de fani şi mii de pasionaţi în toată lumea. Acest sport a fost dezvoltat,  într-o oarecare măsură,  în sporturi complementare… spre exemplu snowboarding. Înainte ca schiul să devină un sport şi chiar o pasiune, el era un simplu mijloc de deplasare.

Cea mai veche formă a plăcii, scurtă şi foarte lată, datează din Suedia şi se presupune că are 4500 de ani vechime, iar desenele de pe pereţii peşterilor ne spun că schiurile erau folosite chiar cu mult înainte de acea perioadă.

Aceste schiuri păreau a fi fost folosite de un vânător sau călător, în timpul iernilor lungi şi grele din nordul Rusiei şi Scandinavia. La început, schiul nu a fost făcut pentru viteză, ci doar pentru a-l ţine pe posesor deasupra zăpezii, pentru a-şi rezolva treburile. Astăzi reprezintă o plăcere greu de înţeles pentru mulţi care nu au încercat măcar…

Echipamente disponibile: schiuri carv, schiuri clasice, schiuri pentru copii, snowboard-uri, accesorii schiuri.

Tarifele pentru închirierea echipamentelor sunt fixe reprezentând intervalul de timp de 24 ore de la ora primirii până la ora predării echipamentului.

Se pot închiria separat schiuri, beşe, clăpari, booti, plăci.

Service şi reparaţii schiuri, la cerere în limita posibilităţilor.

X
Add to cart